PIR isolatieplaten

PIR-platen worden met name gebruikt voor het isoleren van platte daken, hellende daken, vloeren en spouwmuren. PIR isolatie is een type isolatie dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Dit komt omdat het meerdere voordelen heeft ten opzichte van andere soorten isolatie.

Wat is PIR isolatie?

PIR, of polyisocyanuraat, is een kunststof materiaal dat wordt gemaakt van stijf polyurethaan. PIR isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor de platen te gebruiken zijn voor verschillende toepassingen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het isoleren van muren, daken, vloeren, plafonds etc.

Belangrijke eigenschappen van PIR isolatie:

  • – Gemakkelijk te verwerken en te snijden
  • – Hoge isolatiewaarde
  • – Duurzaam
  • – Vlamdovend
  • – Vochtbestendig

PIR Isolatieplaat 1200x600mm | Tong Groef

PIR platen

PIR platen bestellen

Viemat levert PIR isolatieplaten met een tong-groef verbinding die zijn gemaakt van gerecycled PIR isolatiemateriaal. Het PIR schuim is afkomstig van sandwichpanelen en wordt hergebruikt voor de productie van deze isolatieplaten. Hierdoor zijn ze economisch aantrekkelijk en dragen bij aan duurzaamheid. De platen zijn aan beide zijden voorzien van een aluminium cachering voor extra stevigheid en bescherming. Ze hebben een afmeting van 1200x600mm, maar een functionele afmeting van 1185x585mm. De platen zijn voorzien van een mes en groef verbinding aan alle vier de zijden, waardoor ze gemakkelijk en stevig in elkaar passen. Bestel gemakkelijk hier!

B-keus PIR platen

Bent u op zoek naar PIR isolatieplaten voor een fijne prijs? Dan kunt u overwegen om B-keus PIR isolatie te bestellen in onze webshop. Deze platen bevatten een lichte afwijking, er kunnen bijvoorbeeld sporen in lopen of de folie kan gerimpeld zijn, maar alsnog zijn de platen kwalitatief in prima staat. Ons B-keus assortiment wisselt regelmatig. U kunt altijd de actuele voorraad bekijken in onze webshop of in onze showroom in Kesteren.

Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel

Vrijblijvend weten waar u aan toe bent…

Offerte aanvragen

Viemat bestaat uit twee bedrijven

Bij VIEMAT Bouwmaterialen kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor dak- en gevelmontage.

Producten

Bij VIEMAT Montage realiseren we projecten die betrekking hebben tot dak- en gevelmontage. Net zo makkelijk!

VIEMAT Montage

Eerlijk advies en enkel professionele kwaliteit

Fysieke showroom en weerbestendige opslag

Snelle levering door eigen bezorgingscapaciteit

Control gelegen in Midden-Nederland

Naast verkoop van producten ook bouwkundig onderlegd

Veel producten direct uit voorraad leverbaar

Stel uw vragen Bereikbaar op werkdagen
tussen 08:00 en 17:30 uur.