Sandwichpanelen

Een sandwichpaneel is een populair en duurzaam bouwmateriaal om daken en/of gevels te isoleren en bekleden. Deze bestaat uit twee stalen of aluminium panelen met daartussen een laag isolerend materiaal. Dak- en wandpanelen zijn in populariteit gestegen, omdat deze toepassing een hoge isolatiewaarde garandeert en een gebouw snel wind- en waterdicht maakt. Deze panelen worden tegenwoordig vaak gebruikt om industriële en agrarische gebouwen, kantoren, winkels maar ook woningen te bekleden en isoleren. Zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten.

De voordelen van sandwichpanelen

  • Eenvoudige, snelle montage:
    • Sandwichpanelen zijn zo ontworpen dat ze snel en gemakkelijk te monteren zijn. Elk paneel wordt eenvoudig op het volgende paneel gemonteerd en met schroeven bevestigd. Hierdoor staan sandwichpanelen bekend om een zeer snelle installatie, wat een aanzienlijke verlaging van de installatiekosten betekent.
  • Energiebesparing:
    • De panelen zorgen voor isolatie, comfort en besparingen in uw pand. De uitstekende isolatiewaarde van sandwichpanelen zorgen ervoor dat ze een hoge warmteweerstand hebben tijdens de zomer, maar ook dat het minder koud is tijdens de winter. Hierdoor wordt het energieverbruik in uw pand vermindert, waardoor u uiteindelijk geld bespaart.
  • Een lange levensduur en onderhoudsvrij:
    • Sandwichpanelen staan bekend om een lange levensduur. Gecoat staal is namelijk een van de beste dakbedekkingsmaterialen in termen van duurzaamheid. De panelen zijn corrosie- en weerbestendig. Hierdoor is er dus ook geen speciaal onderhoud nodig. 

 

Sandwich Dakpaneel | Zichtbare Bevestiging

Sandwich dakpaneel

Eigenschappen sandwichpanelen dak en wand

Bij Viemat heeft een grote keuze uit diverse sandwichpanelen. Sandwichplaten kunnen in veel variaties geleverd worden. De profilering van de geïsoleerde platen is een belangrijke keuze, hierin kunt u kiezen voor geïsoleerde damwandplaten, geïsoleerde golfplaten of geïsoleerde dakpanplaten. Ook kunt u kiezen uit verschillende kerndiktes variërend van 20 tot en met 200mm. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste coating te kiezen. Wij kunnen u adviseren welk type sandwich paneel er het meest geschikt is voor uw toepassing.

Falk Sandwich golfpaneel 43mm

Sandwich golfpaneel

Grote voorraad dak- en wand sandwichpanelen in Kesteren!

Bent u op zoek naar sandwichpanelen voor een fijne prijs? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment in onze webshop en bestel gemakkelijk online! Indien gewenst kunnen wij de panelen bezorgen bij u op locatie. Liever de platen vooraf in het echt bekijken? Kom dan gerust langs bij onze showroom in Kesteren.

Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel

Vrijblijvend weten waar u aan toe bent…

Offerte aanvragen

Viemat bestaat uit twee bedrijven

Bij VIEMAT Bouwmaterialen kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor dak- en gevelmontage.

Producten

Bij VIEMAT Montage realiseren we projecten die betrekking hebben tot dak- en gevelmontage. Net zo makkelijk!

VIEMAT Montage

Eerlijk advies en enkel professionele kwaliteit

Fysieke showroom en weerbestendige opslag

Snelle levering door eigen bezorgingscapaciteit

Control gelegen in Midden-Nederland

Naast verkoop van producten ook bouwkundig onderlegd

Veel producten direct uit voorraad leverbaar

Stel uw vragen Bereikbaar op werkdagen
tussen 08:00 en 17:30 uur.