Rockwool

Rockwool, ook bekend als steenwol, speelt een essentiële rol in de moderne bouw- en isolatie-industrie. Het wordt geproduceerd door gesmolten gesteente, meestal basalt of diabaas, te smelten bij extreem hoge temperaturen van ongeveer 1500 graden Celsius. Vervolgens worden de vloeibare druppels gesteente door een roterend proces gesponnen, vergelijkbaar met het proces van het maken van katoen candy, waardoor het gesteente in fijne, dunne vezels wordt getrokken. Deze vezels worden vervolgens samengeperst om een breed scala aan isolatieproducten te vormen, zoals platen, dekens, rollen of zelfs speciaal gevormde onderdelen, afhankelijk van de toepassing.

 

Categoriepagina Rockwool

Rockwool

Thermische isolatie en brandwerendheid

Rockwool staat bekend om zijn uitstekende combinatie van thermische isolatie en brandwerendheid. De vezelachtige structuur van rockwool zorgt voor een groot aantal luchtpockets, waardoor warmteoverdracht door geleiding wordt beperkt. Hierdoor kan het effectief de warmte vasthouden en de kou buiten houden in koude klimaten, terwijl het ook kan helpen om gebouwen koeler te houden in warmere omgevingen. Deze thermische eigenschappen zijn van onschatbare waarde om energie-efficiënte constructies te bereiken, waardoor de energiekosten worden verlaagd en de ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Bescherming tegen vocht, geluidsisolatie en duurzaamheid

Naast thermische isolatie en brandwerendheid heeft rockwool nog andere voordelen. Het is niet alleen bestand tegen schimmel, rot en ongedierte, maar het biedt ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen in woningen, kantoren, theaters en andere omgevingen waar akoestische prestaties van belang zijn. Bovendien is rockwool een duurzaam materiaal dat zeer lang meegaat zonder kwaliteitsverlies, waardoor het een kosteneffectieve en milieuvriendelijke keuze is op de lange termijn.

Veelzijdige toepassingen

De veelzijdigheid van rockwool heeft het tot een geliefd materiaal gemaakt in de bouwsector en andere industrieën. Het wordt niet alleen gebruikt voor thermische en akoestische isolatie in gebouwen, maar ook voor diverse industriële toepassingen, zoals isolatie van industriële ovens en pijpleidingen, filtratie van lucht en vloeistoffen, en tuinbouwsubstraat voor planten. De continue technologische ontwikkelingen hebben geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde varianten van rockwool die zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften en uitdagingen in verschillende sectoren.

Bijdragen aan duurzaamheid en energie-efficiëntie

In een tijdperk waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, blijft rockwool een onmisbaar materiaal dat bijdraagt aan het bevorderen van groenere en veiligere bouwpraktijken. Zijn vermogen om te isoleren, geluid te dempen, brand te weerstaan en lang mee te gaan, maakt het een uitstekende keuze voor architecten, aannemers en huiseigenaren die streven naar hoogwaardige, energiezuinige en veilige constructies.

Rockwool bestellen bij VIEMAT

Bestel rockwool gemakkelijk via onze webshop! Direct uit voorraad leverbaar.

 

Rockwool

Rockwool

Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel

Vrijblijvend weten waar u aan toe bent…

Offerte aanvragen

Viemat bestaat uit twee bedrijven

Bij VIEMAT Bouwmaterialen kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor dak- en gevelmontage.

Producten

Bij VIEMAT Montage realiseren we projecten die betrekking hebben tot dak- en gevelmontage. Net zo makkelijk!

VIEMAT Montage

Eerlijk advies en enkel professionele kwaliteit

Fysieke showroom en weerbestendige opslag

Snelle levering door eigen bezorgingscapaciteit

Control gelegen in Midden-Nederland

Naast verkoop van producten ook bouwkundig onderlegd

Veel producten direct uit voorraad leverbaar

Stel uw vragen Bereikbaar op werkdagen
tussen 08:00 en 17:30 uur.