Schroeven

Schroeven zijn de onzichtbare krachtpatsers van de bouw en constructiewereld en bij Viemat Bouwmaterialen begrijpen we als geen ander het belang van de juiste schroef voor elk project. Of het nu gaat om houtconstructies, dakbedekkingen, het bevestigen van damwandplaten, gevelbekleding of zelfs sandwichpanelen. Viemat biedt een uitgebreide selectie van diverse schroeven om aan alle bouwbehoeften te voldoen.

Houtschroeven

Houtconstructies vormen de ruggengraat van talloze bouwprojecten, en het gebruik van de juiste houtschroeven is van cruciaal belang voor de stabiliteit en duurzaamheid. Viemat levert een breed scala aan houtschroeven. Deze schroeven zijn ideaal voor toepassingen zoals houtskeletbouw, timmerwerk en algemene houtconstructies. De ribben op de schacht en het gekarteld driekantdraad zorgen dat het inschroeven snel en gemakkelijk gaat. Het indraaien gaat zonder het splijten van het hout. De grote buigsterkte en hoge torsie voorkomen het breken van de houtschroef. De schacht is onder de kop een gedeelte draadloos, waardoor de twee houten delen naar elkaar toe getrokken worden. Bekijk ze hier!

Woodpecker Universele Houtschroef Torx 6x180mm | 100 stuks

Houtschroef

Dakpanplaatschroeven

Het dak is een van de belangrijkste componenten van elk gebouw, en daarom is het van groot belang om dakpanplaatschroeven van hoge kwaliteit te gebruiken. Deze schroeven zijn specifiek ontworpen voor de bevestiging van dakpanplaten en zorgen voor een stevige en waterdichte dakbedekking. Viemat’s dakpanplaatschroeven bieden duurzaamheid en betrouwbaarheid in diverse weersomstandigheden. Het zijn kwalitatieve schroeven, waarmee u gemakkelijk uw dakpanplaten kunt vastschroeven. Door de zelfborende punt is het niet nodig om voor te boren, net zo makkelijk! De schroeven zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, welke gelijk zijn aan de meest gebruikte kleuren voor dakpanplaten. Bekijk de diverse mogelijkheden!

Zelfborende Schroef 6,3x38mm | HI-LO RVS RAL7016 Antraciet | 250 stuks

Dakpanplaatschroef

Damwandschroeven

Zelfs het kleinste gaatje in een damwandplaat kan zorgen voor ongewenst water. Daarom is het van belang om hiervoor de juiste schroeven te gebruiken. De damwand schroeven van Viemat bevatten een EPDM-ring, waardoor het montage gat volledig wordt gedicht. Hierdoor weet u zeker dat u de damwandplaten waterdicht bevestigd. Voor het bevestigen van de damwandplaten heeft u minimaal 5 schroeven per m2 nodig. Schroef de damwandschroeven in het dal van de dakplaat en dus niet in het hoge, horizontale stuk. Let er wel op dat u de schroeven niet te vast draait in het dal. Dit voorkomt eventuele deukjes.

Zelfborende Schroef 6,3x38mm | HI-LO RVS RAL7016 Antraciet | 250 stuks

Damwandschroef

Golfplaatschroeven

Golfplaten worden veel gebruikt in de agrarische en industriële bouw, maar zijn ook uitermate geschikt voor uw berging of schuur in de achtertuin. Vezelcement golfplaten zijn ademend, rot- en schimmelvrij en roesten niet. Zo kunt u extra lang genieten van uw golfplaten dak. Om deze platen op hun plaats te houden en ze bestand te maken tegen wind en weersinvloeden, zijn golfplaatschroeven van essentieel belang. Viemat levert RVS schroeven die speciaal zijn ontworpen voor golfplaten, waardoor ze stevig en veilig worden bevestigd. Bestel ze online!

VIEMAT-Golfplaatschroef

Golfplaatschroef

Potdekselschroeven

Potdekselbekleding is een populaire optie voor gevels en buitentoepassingen vanwege de mooie uitstraling en duurzaamheid. Viemat’s potdekselschroeven zijn specifiek ontworpen voor deze toepassing, en ze zorgen voor een betrouwbare bevestiging van potdekselbekleding. De potdekselschroeven zijn van RVS A2. Dit soort is kwalitatief en goed bestand tegen corrosie. Wanneer u potdekselplaten in een agressieve omgeving gaat monteren, denk bijvoorbeeld in de buurt van zeewater of binnen een industrieatmosfeer, dan kunt u beter gebruik maken van schroeven RVS A4. Deze zijn namelijk beter chemisch resistent dan de standaard schroeven. Bekijk de mogelijkheden en bestel online

Zelfborende Schroef 6,3x38mm | HI-LO RVS RAL7016 Antraciet | 250 stuks

Potdekselschroef

Sandwichpaneelschroeven

Sandwichpanelen bestaan uit stalen platen met daartussen isolatiemateriaal. Voor het monteren van deze panelen heb je schroeven nodig die rekening houden met de eigenschappen van deze panelen. Bij Viemat leveren we de ideale schroeven voor het monteren van sandwichpanelen. Onze paneelschroeven bevatten onder de kop een draad, waardoor de panelen niet ingedeukt worden tijdens het schroeven. Daarnaast zorgt de EPDM ring voor een waterdichte montage.

Het kiezen van de juiste sandwichpaneel schroeven is afhankelijk van het materiaal waar u de sandwichpanelen op gaat monteren. Voor het monteren op hout heeft u sandwichpaneelschroeven BP2 nodig en voor het monteren op staal sandwichpaneelschroeven BP3 of BP5. U kunt in onze webshop gemakkelijk filteren op het materiaal en de dikte hiervan, zodat u meteen een overzicht krijgt van de geschikte schroeven voor uw project. Bekijk ze hier allemaal!

Viemat-Sandwichpaneelschroef-98mm-Antraciet-Verzinkt

Sandwichpaneelschroef

Zetwerkschroeven

Het monteren van zetwerk gaat gemakkelijk en snel met de zetwerkschroeven van Viemat Bouwmaterialen. Deze schroeven zijn speciaal ontworpen voor het bevestiging van zetwerk. De zelfborende punt zorgt ervoor dat u niet hoeft voor te schroeven. De schroeven bevatten een EPDM-afdichtingsring, waardoor u het zetwerk waterdicht kunt monteren. Viemat Bouwmaterialen heeft een ruim assortiment aan zetwerkschroeven in verschillende formaten en kleuren. Hierdoor kiest u schroeven die bijpassend zijn aan uw zetwerk wat resulteert in een strak resultaat. Bestel ze gemakkelijk online via onze webshop.

Zelfborende Schroef 4,2x16mm | Verzinkt RAL9005/Zwart | 250 stuks

Zetwerkschroef

Advies nodig voor het vinden van de juiste schroeven voor uw project?

Vind u het lastig om de juiste keuze te maken? Of kunt u de juiste schroeven niet vinden in onze webshop? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van deskundig advies te voorzien.

Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel Sandwich Dakpaneel

Vrijblijvend weten waar u aan toe bent…

Offerte aanvragen

Viemat bestaat uit twee bedrijven

Bij VIEMAT Bouwmaterialen kun je terecht voor alle materialen die je nodig hebt voor dak- en gevelmontage.

Producten

Bij VIEMAT Montage realiseren we projecten die betrekking hebben tot dak- en gevelmontage. Net zo makkelijk!

VIEMAT Montage

Eerlijk advies en enkel professionele kwaliteit

Fysieke showroom en weerbestendige opslag

Snelle levering door eigen bezorgingscapaciteit

Control gelegen in Midden-Nederland

Naast verkoop van producten ook bouwkundig onderlegd

Veel producten direct uit voorraad leverbaar

Stel uw vragen Bereikbaar op werkdagen
tussen 08:00 en 17:30 uur.